Low carb frokost

Inspirerende opskrifter til din frokost

Velkommen til vores spændende verden af frokostretter, hvor smag og sundhed forenes i en skøn kombination. Uanset om du ønsker at forbedre din kost eller bare ønsker at nyde et let og nærende måltidmad, så er vores udvalg af opskrifter til low carb frokost skabt til at imødekomme dine behov.

Vores low carb frokost opskrifter fokuserer på at reducere kulhydrater, samtidig med at smagen forbliver i centrum.

Vi tror på, at en balanceret kost ikke behøver at gå på kompromis med gode oplevelser. Om du er på vej til en travl arbejdsdag, en afslappet frokostpause derhjemme eller bare ønsker at forkæle dig selv med noget særligt, vil vores opskrifter på nærende frokost helt sikkert inspirere.

Low carb og vegansk bønne toast
Frokost
Finn

Bønne toast til 2 personer

Disse lækre Bønne toasts er den perfekte kombination af smag og ernæring med et lavt indhold af  kulhydrater. Med en fyldig blanding af bønner, æggesalat

Læs mere »

Low carb frokost og LCHF frokost – planlæg dine måltider

Når du vil følge en kost med lavt kulhydratindhold, er det faktisk mest praktisk at bryde med de traditionelle forestillinger om, hvornår du skal indtage morgenmad, frokost og aftensmad. Det er her, en mere åben tilgang til måltider kan gøre en forskel.

I stedet kan du betragte det som måltid 1, måltid 2 og måltid 3 – selvom du ikke nødvendigvis skal spise tre måltider dagligt. Når du vil have en LCHF frokost og/eller low carb frokost, vil du sandsynligvis opdage, at din appetit mindskes (grundet flere mæthedsfornemmelser), og måske det endda kan passe bedre ind i dagligdagen at have to større måltider: Ét om morgenen og ét om eftermiddagen.

Når det kommer til LCHF frokost og low carb frokost, er det enklere at håndtere, hvis du planlægger din uge og dine måltider frem. Ved at have rester i køleskabet, skårne grøntsager og eventuelt hjemmelavede dressinger og dip-sovervejelser, bliver hverdagen – inklusive frokosten – markant nemmere og for mange mere inspirerende at spise.

Nem madpakke og low carb frokost

I en travl hverdag, hvor tiden til low carb frokost kan være knap, er det vigtigt at have smarte og lækre løsninger ved hånden. Tanken om at skulle sammensætte en madpakke kan virke overvældende! Den nemmeste strategi er at forberede din frokost dagen før, så du ikke behøver at stresse om morgenen. Ved at tilberede en god portion mad aftenen forinden kan du samtidig sikre dig, at der er nok til både frokost og eventuelt en lille snack senere på dagen.

Mange vælger også en klassisk tilgang med en velsmagende sandwich, hvor du på en og samme gang kan lave til hele ugen. Men du kan også prøve at eksperimentere med lækre pålægssalater ovenpå rugbrød eller grovboller. Kød som rester kan også nemt forvandles til lækre salater, hvor en gang saftig steg kan tilsættes nødder, grøntsager og en forfriskende dressing.