Grillet laks med tomater & basilikum
Forb. tid: 15 minutter minutter
Tilb. tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
En opskrift som giver to portioner af en lækker og let tilberedt grillet laks med tomat og basilikum, der passer perfekt til et low carb måltid.
Antal portioner:
2Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 1/2 teskefuld havsalt
- 1/2 spisefuld olivenolie
- 1/2 stk laksefilet
- 12 gram tyndt skåret frisk basilikum
- 1 mellemstor tomat, tyndt skåret
- 1 knivspids friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm grillen til medium varme.
- Mos det finthakkede hvidløgsfed med 1/4 teskefuld salt på et skærebræt med siden af en kokkekniv eller en ske, indtil en pasta dannes. Overfør det til en lille skål og rør olien i.
- Tjek laksen for eventuelle ben og fjern dem om nødvendigt. Smør folien med lidt madlavningspray (eller olie).Placer laksen med skindsiden nedad og spred hvidløgsmassen ud over den.Drys med 8 gram basilikum.Læg tomatsskiverne i lag ovenpå og drys med den resterende 1/8 teskefuld salt og peber.
- Flyt laksen på folien til grillen.Grill, indtil fisken flager let, ca. 10-12 minutter.Brug to store spartler til at skubbe laksen fra folien over på et serveringsfad.Servér laksen drysset med den resterende 4 gram basilikum.
Næringsindhold pr. portion
Kalorier: 300kcalKulhydrater: 4gProtein: 25gFedt: 15gFiber: 1g