En opskrift som giver to portioner af en lækker og let tilberedt grillet laks med tomat og basilikum, der passer perfekt til et low carb måltid.
Antal portioner:
2
Ingredienser
1fedhvidløg
1/2teskefuldhavsalt
1/2spisefuldolivenolie
1/2stklaksefilet
12gramtyndt skåret frisk basilikum
1mellemstortomat, tyndt skåret
1knivspidsfriskkværnet peber
Sådan gør du
Forvarm grillen til medium varme.
Mos det finthakkede hvidløgsfed med 1/4 teskefuld salt på et skærebræt med siden af en kokkekniv eller en ske, indtil en pasta dannes. Overfør det til en lille skål og rør olien i.
Tjek laksen for eventuelle ben og fjern dem om nødvendigt. Smør folien med lidt madlavningspray (eller olie).Placer laksen med skindsiden nedad og spred hvidløgsmassen ud over den.Drys med 8 gram basilikum.Læg tomatsskiverne i lag ovenpå og drys med den resterende 1/8 teskefuld salt og peber.
Flyt laksen på folien til grillen.Grill, indtil fisken flager let, ca. 10-12 minutter.Brug to store spartler til at skubbe laksen fra folien over på et serveringsfad.Servér laksen drysset med den resterende 4 gram basilikum.