Glutenfri low carb brød

Glutenfrit Low carb brød

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Dette low carb brød laves med mandelmel, loppefrøskaller til struktur og æggehvider. Da dette brød er glutenfrit, tager det en betydelig mængde tid at bage (minimum 1,5 time). Heldigvis kan glutenfrit og sukkerfrit brød bage i ret lang tid uden at brænde.
Reklamelink: Alternativt kan du købe både brød og brødblandinger hos LowCarbLife som du finder her - klik her.

Antal portioner:

2

Ingredienser

  • 250 g mandelmel
  • 10 spsk. loppefrøskaller
  • 2 tskf. groft havsalt
  • 2 tskf. bagepulver
  • 2 tskf. æblecidereddike
  • 2 tskf. kogende vand
  • 6 store æggehvider

Sådan gør du

  • Forvarm en ovn til 175 grader Celsius. I skålen til en røremaskine kombineres mandelmel, loppefrøskaller, groft havsalt og bagepulver. Bland ingredienserne med en piskeris.
  • Tilsæt æblecidereddike til det kogende vand. Hæld derefter langsomt denne blanding i de tørre ingredienser, mens piskeriset kører ved lav til medium hastighed. Tilsæt derefter æggehviderne. Du kan bruge flydende æggehvider for at gøre processen med at lave dejen lettere.
  • Tag dejen ud af skålen med en dejskraber. Form den til en logform, der passer i en brødform. Sørg for at have en almindelig brødform klar, der er blevet sprayet med non-stick madlavningsspray. Placer dejen i brødformen og derefter i ovnen.
  • Bag brødet i mindst 1 ½ time. Hvis det begynder at falde sammen, når det tages ud af ovnen, skal det bages i yderligere 30 minutter eller deromkring. Når brødet er færdigt med at bage, sluk for varmen i ovnen og lad det køle af i ovnen. Når det er kølet af, vend det ud på et skærebræt og skær det i tolv lige store skiver.

Noter

 

Bemærk

Næringsindhold er ikke pr. portion men pr 100 gram.
Billedet er et stockfoto og ikke af det pågældende brød.

Hvor lang tid tager det at bage brød?

Da dette brød er glutenfrit, tager det en betydelig mængde tid at bage. Heldigvis kan glutenfrit og sukkerfrit brød bage i ret lang tid uden at brænde.
Bagetiden for dette brød er mindst 1 ½ time ved 175 grader.
Du skal sikre dig at midten er gennembagt.

Hvor længe kan brødet opbevares ved stuetemperatur?

Da dette brød har en højere vandindhold, holder det ikke mere end tre dage ved stuetemperatur.
Hvis du stadig nyder dit brød i op til tre dage, skal du placere det i køleskabet eller fryseren og tage det frem, når du har brug for det.
 

Næringsindhold pr. portion

Kalorier: 350kcalKulhydrater: 12gProtein: 20gFedt: 25gFiber: 2g